YOUTUBE csatornánkon további érdekességeket,információkat találsz !
IRATKOZZ FEL TE IS CSATORNÁNKRA!

„VIGYÁZZ A TESTEDRE MERT AZ AZ EGYETLEN HELY, AHOL ÉLHETSZ”

Hozzánk nem kell évekig járni! Az oldások ideje alapvetően kb: 2 óra, mert így gyorsan tudunk eredményt elérni, ezért tapasztalatok alapján egy adott probléma 3-5 alkalom után megoldódikTermészetesen van lehetőség 1 vagy 1.5 órás oldásra is jönni, de így természetesen több alkalomra lehet szükség.

Az első, és legfontosabb: nem ciki több szakembert felkeresni, ha számodra az első nem a legmegfelelőbb!

Amennyiben nincs szervi elváltozásod, minden orvosi vizsgálatot elvégeztetek, de mégsem kerülsz áldott állapotba, még lombikkal sem, akkor ez a speciális többrétű kezelés, akár már az első alkalommal segíthet.

Segíthet feltárni, hogy miért nem fogan meg a gyerek, vagy miért megy el, ha megfogant.
A női lélek bonyolult és érzékeny. A tudat alatt elfojtott félelmek akár a szüléstől, akár a szülői szereppel járó felelősségtől gátolhatják a termékenységet. Számíthat még az is, hogy kora gyerekkorban érzelmileg hogyan kötődtél a szüleidhez, elég meleg volt-e a szülő-gyerek viszony, értek-e gyerekkorodban traumák, kudarcok.
Fontos szerepet játszhat még egy szeretett személy elvesztése (pl: korábbi válás, szakítás), haláleset, rossz házasság, eltévesztett életpálya miatti elégedetlenség. A sorozatos kudarcok, a tartós érzelmi megterhelés egyaránt okozhat olyan depressziós, illetve szorongásos állapotokat, amelyek meddőséggel járnak. Ezek az állapotok ezzel a módszerrel jól kezelhetők, amelyek után a teherbeesés esélye is jelentősen megnő.

Mivel a terhesség hárítása nem tudatos, nagy segítséget jelenthet a tudatalattival való kommunikáció!

A kezelések alkalmával kideríthetők, felszínre hozhatók a rejtett félelmek és gátló viselkedésminták. Ha tudatosítjuk a lelki blokkokat, és megváltoztatjuk a gondolkodást, nagymértékben megnő a teherbeesés valószínűsége.
Sok olyan pár van, akiknek nem adatik meg, hogy gyerekük legyen.
Annak ellenére, hogy emberek sokaságát érinti, a meddõség mégiscsak egy nagyon személyes ügy.
Ha egyébként jól működő kapcsolatban élsz is, a gyermektelenség okozta szenvedés és kétségbeesés rányomhatja bélyegét a mindennapokra.
A meddő szó eredménytelent, fölöslegeset, haszontalant jelent, s valóban, a meddőséggel küszködők gyakran számolnak be az üresség, értelmetlenség, haszontalanság érzéséről.

Először valamelyik meddőségi klinikához fordulnak, ahol gyorsan a lombikbébi program procedúrájában találják magukat. Az orvosi szemlélet szerint a meddőségnek valamilyen rendellenesség az oka, amit meg kell gyógyítani. Pedig a lombikbébi technika nem alkalmas bármilyen termékenységi probléma megoldására. Csak azoknál a nőknél lehet sikeres, akiknél tényleges szervi elváltozás – pl. petevezeték elzáródás, endometriózis vagy férfi eredetű meddőség – áll a háttérben.

A tisztázatlan eredetű meddőség

Létezik a nőknek egy másik csoportja, akik a funkcionális vagy tisztázatlan eredetű meddőég kategóriájába tartoznak. Ez azt jelenti, hogy nincs szervi oka a meddőségnek, de a teherbe esés mégsem következik be sem természetes úton, sem mesterségesen. Ilyenkor azt javasolják az orvosok, hogy a párok törődjenek bele a ténybe, hogy nem lehet gyerekük. Mégis gyakran lehet hallani olyan esetekről, amikor a házaspár örökbe fogad egy gyereket, majd néhány hónap múlva az asszony spontán teherbe esik.

Hogyan lehetséges ez?
Mégsem csak a testünkön múlik a szaporodás?

A női lélek bonyolult és érzékeny. A tudat alatt elfojtott félelmek akár a szüléstől, akár a szülői szereppel járó felelősségtől gátolhatják a termékenységet. Számíthat még az is, hogy kora gyerekkorban érzelmileg hogyan kötődtél a szüleidhez, elég meleg volt-e a szülő-gyerek viszony, értek-e gyerekkorodban traumák, kudarcok. Fontos szerepet játszhat még egy szeretett személy elvesztése (pl: korábbi válás, szakítás), haláleset, rossz házasság, eltévesztett életpálya miatti elégedetlenség. A sorozatos kudarcok, a tartós érzelmi megterhelés egyaránt okozhat olyan depressziós, illetve szorongásos állapotokat, amelyek meddőséggel járnak. Ezek az állapotok lelki terápiával jól kezelhetők, amelyek után a teherbeesés esélye is jelentősen megnő. Mivel a terhesség hárítása nem tudatos, nagy segítséget jelenthet a tudatalattival dolgozó terápia!. A kezelések alkalmával kideríthetők, felszínre hozhatók a rejtett félelmek és gátló viselkedésminták. Ha tudatosítjuk a lelki blokkokat, és megváltoztatjuk a gondolkodást, nagymértékben megnő a teherbeesés valószínűsége.
Hatékonyan segíthetek Neked felszínre hozni az elmédben rejlő emlékeket és erőforrásokat, felfedezni és megérteni problémáid gyökerét, megoldani gondjaidat, megtalálni a benned rejlő lehetőségeket, felismerni és elérni személyes céljaidat.
A várandósság pszichés feltételei:Evolúciós szempontból az a legfontosabb, hogy az utód világra jöjjön, életben maradjon, és a lehető legbiztonságosabb módon felnevelkedjen. A nő szempontjából nagy kockázat egy terhesség, és ha a pszichéje nem ítéli biztonságosnak a feltételeket, képes leállítani a reprodukciós funkcióját.

Mik is ezek a feltételek?

  • Menyire megbízható társ a gyerek apja?
  • Elég biztonságos-e az aktuális környezet a terhességre és az utód gondozására?
  • Táplálkozás?

Az ok nélküli meddőség tehát nem más, mint a környezeti hatásokra adott válaszreakció.
Párkapcsolati problémák
Van, aki az egyik kapcsolatban terméketlen, a másikban viszont könnyedén teherbe esik. Ennek hátterében a partnerbe vetett bizalom áll. A nő számára evolúciós okokból rendkívül fontos a partner megbízhatósága. Ez jelenthet anyagi biztonságot, erkölcsi támogatást, házastársi hűséget. A bizonytalan partnerkötődésű nők között jóval gyakoribb a funkcionális meddőség. Gyakran csak a pszichoterápiás kezelés alkalmával derül ki a rejtett házassági konfliktus. Ilyenkor a párkapcsolat rendezése jelenti a megoldást.

Stressz

Testünk mindig a biztonságra törekszik, ezért háború és katasztrófa idején sok nő havi ciklusa megszűnik. A veszélyes környezet, az állandó menekülés és a félelem gátat szab a sikeres szaporodásnak. De amíg az ősidőkben teljesen egyértelműek voltak a veszélyek, a modern ember életében ezek a vészhelyzetek sokszor burkoltak, szimbolikusak. Életünket végigkíséri a megfelelési kényszer, az állandó alkalmazkodás, az anyagi problémák, boldogtalan párkapcsolatok. Ilyen esetekben megnövekedik a stresszhormon szintje mind a vérben, mind az agyban és ezek gátolják a szaporodási funkciót. Érdekes, hogy a fokozott edzés, például a hosszútávfutás is gátolja a teherbeesést, mert azt az információt küldi az agynak, hogy vészhelyzet van, menekülni kell, tehát nem szabad szülni.

Táplálkozás:

Ha a nő túl sovány, egyszerű hízókúrával elő lehet segíteni a teherbeesést. A túlsúly ugyanúgy táplálkozási zavar, csak a másik véglet. Érdekes módon a túlsúlyos nőknek 2-3-szor gyakrabban van termékenységi problémája, mint az átlagos testalkatúaknak. Ilyenkor a fogyás jelenti a megoldást a hormonális beavatkozások helyett.
Ínséges időkben jelentősen csökken a termékenység, evolúciós szempontból ilyenkor nem túl bölcs dolog utódokat a világra hozni. Ezzel mind az anya, mind az utódok fokozott veszélynek vannak kitéve. Az emberi szervezet elég okos, táplálékmegvonás hatására megszűnik a peteérés és az ovuláció. A drasztikus fogyókúra, vagy az anorexia azt az információt küldi az agynak, hogy most táplálékhiányos időszak van, nem szabad teherbe esni. Ezek szélsőséges esetek, bár a karcsúság korában, amikor szinte mindenki fogyókúrázik, sok nőben alakul ki rejtett hormonzavar, ami kívülről még nem látványos, viszont gátolja a termékenységet. A normál szaporodási funkciók fenntartásához ugyanis a női testnek rendelkeznie kell 20 % zsírtartalommal. A zsírszövet hormonális úton jelzi az agynak, hogy van elég táplálék, a magzat kihordható

Ha meddő vagyok, nem lehet gyerekem?

A meddőség – infertilitás – tisztázást igénylő orvosi fogalom. Hiszen az, hogy egy pár meddő, egyáltalán nem azt jelenti, hogy soha nem lehet saját gyermekük! A meddőség mindig páros gond, ahogy azután a gyermekáldás megérkezése is közös örömöt ígér.

Mit jelent pontosan?

Meddőnek (infertilis) nevezünk egy házaspárt vagy párt, ha egy év rendszeres, tüszőrepedés (ovuláció) idejére eső házasélet ellenére elmarad a fogamzás, a nő nem esik teherbe, a pár nem képes ezen idő alatt a gyermeknemzésre, – illetve, egyes szakemberek megfogalmazásukban hozzáteszik; – a nő nem képes a csecsemő kihordására és élveszülésére.

Hiszen egy emberpárt szaporodásbiológiailag akkor lehet meddőnek nevezni, ha nem képesek életképes utódot világra hozni. Az orvosi definíció fogamzóképes (reproduktív) korban lévő és gyermeket kívánó, fogamzásgátlást nem alkalmazó párra vonatkozik.

A meghatározásból az is következik, hogy egy év elteltével még nem mondhatjuk, hogy a párnak egyáltalán nem lehet gyermeke, ahogy sokan rosszul és vészjóslóan értelmezik az orvosi véleményt. Csupán arról van szó, hogy a fogamzó képesség akkor optimális, ha rendszeres közösülés mellett egy éven belül bekövetkezik a terhesség. Még az is normálisnak tekinthető, ha két éven belül lesz a nő várandós, ekkor az orvosi szaknyelv szubfertilitásról, csökkent fogamzó képességről beszél.

Két fél egy egész

A meddőség nem egyetlen ember, nem csupán az egyik fél gondja, betegsége vagy működési elégtelensége, hanem a párt érintő jelenség, amelynek rendkívül változatos testi, lelki, szociális, környezeti okai lehetnek. Tágabb értelemben vagy demográfiai szempontból minden pár meddő, akinek nem születik gyermeke, de lehet, hogy nem is akarnak gyermeket.

A meddőség fakadhat a szexuális élet zavaraiból is. Azt azonban fontos tudni, hogy a gyermek fogamzása nem a szexuális képességektől függ, vagy, ahogy még mindig tévesen hiszik, hogy a férfi vagy a nő valamit rosszul csinál közösüléskor. A meddőség nem azonos a gyermektelenséggel, hiszen a pár nevelheti az egyik fél gyermekét vagy örökbefogadott gyermeket is, illetve az is lehet, hogy korábban már született gyermekük, illetve a nőnek már sikerült teherbe esnie.

Nálunk teljesen speciálisan személyre szabottak a kezelések, egészen másképp működik, mint általában a többi terapeutánál, ezért ennek megfelelően alakítottuk ki az árazást is.

A kezelést végzi:
Nagy Gyula

Életterapeuta,  Life Coach

Tel: +36-70-40-99-444

Kezelés ideje és díja: 

50-60 perc – 20.000 Ft

80-90 perc -30.000 Ft

100-120 perc – 40.000 Ft